Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1   Report Post  
Old 05-05-2012, 01:34 AM posted to alt.home.lawn.garden
external usenet poster
 
First recorded activity by GardenBanter: May 2012
Posts: 1
Default Briggs Vanguard Engine Problem

When I plug in the wire connector that goes to the Stator on my 16HP John
Deere Sabre Lawn Tractor, the connector gets real hot to the point of
smoking. It appears there is a diode in the wire right after the connector.
If I leave the plug disconnected, it runs and operates , however, I suspect
the battery will soon go dead. Any ideas on what is wrong or how to fix it?
Replace the diode? new stator?

Thanks,

R



  #2   Report Post  
Old 17-06-2012, 06:35 PM posted to alt.home.lawn.garden
external usenet poster
 
First recorded activity by GardenBanter: Jun 2012
Posts: 5
Default Briggs Vanguard Engine Problem

sounds like a faulty stator. Possibly something shorted internally causing it to overcharge.


Reply
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Briggs & Stratton mower engine problem. JBL2527 United Kingdom 6 21-09-2013 11:03 PM
Briggs and Stratton Vanguard 18hp - Starter ID Help Historic Aero Lawns 2 20-03-2009 12:03 AM
Briggs & Stratton Engine Problem Mike Lawns 6 12-10-2006 11:52 PM
Briggs Vanguard engine Ether Jones Gardening 1 05-05-2006 02:40 PM
Briggs & Straton 16hp Vanguard governor spring routing djacobs Lawns 2 11-10-2005 02:48 PM


All times are GMT +1. The time now is 09:28 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2019 GardenBanter.co.uk.
The comments are property of their posters.
 

About Us

"It's about Gardening"

 

Copyright © 2017